Koordi külast kadusid hobused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Ligi nädala jagu on Roosna-Alliku vallas Koordi külas olnud kadunud kaks liivakarva hobust, keda omanik nägi viimati möödunud kolmapäeval.

Hobuste omanik Elerin Raadik ütles, et neljapäeval ta hobuste juures ei käinud ja avastas tühja kopli reede hommikul. «Kopli traat oli maas, jäljed läksid sealt välja ja rohkem ma neid näinud ei ole,» lausus ta.
Raadik selgitas, metsa poolt olid kas kitsed aia maha jooksnud või oli aed lihtsalt maha vajunud, aga näha oli, et mahakukkunud traadist olid hobused üle läinud ja suundunud Koordi küla poole.
Hobused on liivakarva beeži värvi mustade lakkade ja musta sabaga. Suurem hobune on sõbralik mära, väiksem ruun, kes inimestega väga läbi käia ei taha.
Kui keegi hobuseid märkab, võiks Raadiku soovitusel proovida neid leiva või porgandiga lähemale meelitada ja siis kinni võtta. «Suurem tuleb kindlasti uudistama, kui leivakotiga krõbistada,» sõnas ta.
Lähemale meelitatud hobusele võiks proovida panna pael ümber kaela ja katsuda kinni siduda või kuskile aedikusse suunata.
Kuigi Raadik on kleepinud bussipetustesse kuulutusi ja palunud abi ka hobufoorumist, pole seni keegi hobustest teada andnud. «Esimesed kaks päeva mõtlesime, et kolavad kuskil metas ning küll pistavad varsti pea välja ja tulevad koju, aga praegu pole neist ei kippu ega kõppu,» lausus ta. Hobuste leidjatel palus Raadik helistada numbril 5673 0414.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles