Kummivilistamine tõi rullnokale trahvi kaela

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode ja mootorrataste kiirendusvõistlus Viljandis.
Autode ja mootorrataste kiirendusvõistlus Viljandis. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Paide politseijaoskonna infojuht Ülle Laas teatas, et eile kella 22 ajal tabas politsei Paides Pärnu tänaval sõiduauto Mitsubishi Galant roolist esmaseid juhilube omava 20-aastase noormehe, kes tekitas keskkonnale kahju liigse müra ja heitgaasiga, kuna kiirendas manöövri ajal liiga intensiivselt, mida oleks olnud võimalik vältida.


Laas lisas, et samuti puudus sõidukil ees ja taga nähtaval kohal algaja juhi tunnusmärk ja sõiduauto tehnoseisund ei vastanud kehtivatele nõuetele. «Politsei alustas noormehe suhtes väärteomenetlust liiklusseaduse § 74'35 alusel, mis näeb ette karistuseks kuni 3000kroonise trahvi,» lisas Laas.

Laas tuletas noortele sõidukijuhtidele meelde, et algaja juhi tunnusmärgi kasutamine on liikluseeskirja järgi kohustuslik, et kaasliiklejad märkaksid väheste sõidukogemustega juhti. Samuti on karistatav sõidukiga liigse müra tekitamine. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles