Džunglielukad panid moodi looma

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuuendal koolinoorte moeetendusel MoeP.A.R.K jagus auhindu kuue maakonna noortele moeloojatele.


«Sellised üritused pole ainult moedisainerite kasvulava, vaid disainile üldse,» lausus täna õhtul Paide kultuurikeskuses toimunud koolinoorte moeetendusel MoeP.A.R.K hindajate sekka kuulunud moekunstnik Katrin Kuldma. «Moeetendusi pole kunagi palju, kui see pakub noortele rõõmu ja eneseväljendust,» lausus ta.
Kuldma ütlust mööda pole reeglit, et kõik moelaval nähtu peab olema kantav. «Tahan aga toonitada, et teostusele tuleb pöörata tähelepanu. Narmendavad allääred ja triikimata seelikud eriti, kui räägitakse lukusest ja glamuurist, ei kõlba kuhugi. Sellisel juhul žürii ei halasta,» lausus ta.


Kuldmad rõõmustas, et noortele oli inspiratsiooni andnud kõik rahvuslik ja eestimaine. Ka jagas ta õpetussõnu, et mida terviklikum on lavastus, alates disainist liikumise ja muusikavalikuni välja, seda paremini see mõjub.
Laval oli kokku 19 kollektsiooni.
Auhindu jagati kolmes vanuseastmes.
Kõige nooremas ehk minirühmas oli võidukas esimesena poodiumile astunud Harjumaa tüdruku Anna-Maria Jamsi kollektsioon «Värvid ja lindid», teiseks jäi Viljandimaa noorte moeloojate Kerli Jago ja Helika Pildi mummuline «SPOTS IN the air» ja kolmanda koha võitis Paide ühisgümnaasiumi neiu Deivi Abeli «Isemoodi tüdrukud».
Nooremas vanusegrupis oli võidukas Riin Kotsalainen Harjumaalt kollektsiooniga «Linnadžungel», teiseks tuli Annika Tamme Lääne-Virumaalt, kes esitas oma moekavaga küsimuse «Minevik on tulevik?», kolmanda koha viisid Saaremaale kollektsiooni «Kevad punub värve» loojad Riine Rander ja Kai Kreas.


Vanemas astmes oli võidukas Karmen Mänd Lääne-Virumaalt, kes viis vaatajad oma rõivamoega unenäo sisse. Teiseks jäi Teele Koel Saaremaalt kollektsiooniga «Cocoon» ja kolmandaks «Mister Farenheit» ja selle autorid Riin Kivisild ja Leelo Moor Tartumaalt.
Publiku preemia viis Harjumaale Liisa Orgna tantsuline moekava «Futurest».


Parim meesmodell oli hindajate meelest Uku Tanel Laast ja naismodell Laura Luks.
Et viimasel kolmel aastal moepidu korraldanud Jaanika Aasa ja Siiri Vene lõpetavad kevadel Paide gümnaasiumi, andsid nad korraldajakroonid edasi oma kooliõdedele Kristiine Kuremale ja Kaisa Peldile. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles