Kauplusauto tuleb tagasi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008 aasta novembris lõpetas Järva tarbijate ühistu kauplusauto maainimeste teenindamise.
2008 aasta novembris lõpetas Järva tarbijate ühistu kauplusauto maainimeste teenindamise. Foto: Tiit Reinberg

Lähema kuu või paari pärast hakkab Järvamaal uuesti sõitma kauplusauto, kuid ainult nendes valdades, kus kohalik omavalitsus on nõus natuke rahakotti kergendama.

Ettevõtja Marek Rõkk selgitas, et esialgu kavatses ta sõita kauplusautoga esimesele ringile 7. märtsil, kuid see lükkub edasi. «Täpset kuupäeva ei taha praegu öelda, aga kuu või paariga peaksime valmis olema,» märkis ta.


Kauplusauto toob


ka interneti kohale


Rõkk selgitas, et ei hakka maainimestele mitte üksnes toidukraami tooma, vaid pakub ka postiteenust, tasuta internetti ja isegi raamatukogust lugemise tellimist.


Rõkk peab tähtsaks head koostööd maainimestega ja kinnitas, et vajadusel viib äärekülasse ka külmkapi kohale.


Rõkk selgitas, et pakub ka sotsiaalteenust, mis tähendab, et viib voodihaigetele toidukraami koju kätte ja korra kuus võtab ringile tasuta kaasa valla sotsiaaltöötaja.


Kui võrrelda varem maainimesi teenindanud Järva tarbijate ühistu rändkauplusega, on uus sõiduk väiksem, mistõttu inimesed ei pääse sisse, vaid saavad kauba kätte nii-öelda luugist. «Kauba sortiment peaks olema enam-vähem sama, ühesõnaga kõik esmavajalik toidukraam ja veel üht-teist,» lisas ta.


Praeguste plaanide kohaselt on kauplusauto sõidus kuuel päeval nädalas ja teenindab päevas üle kümne punkti.


Rõkk kinnitas, et müügiauto hakkab teenust pakkuma üksnes nendes valdades, mis on nõus teenuse eest maksma. Praegu on tal kokkulepe viie omavalitsusega.


Väätsa jäi teenusega nõusse


Väätsa vallavanem Kaja Sepp ütles, et omavalitsustelt küsitakse sotsiaalteenuse eest kuus üks kroon inimese pealt. «Väätsa vallale tähendaks see kuus ligi 1500 krooni ja meie oleme valmis seda summat tasuma,» sõnas ta.


Sepp selgitas, et kauplusauto teenust vajavad äärekülades elavad eakamad inimesed.


Möödunud aasta novembris lõpetas Järva tarbijate ühistu kauplusauto maainimeste teenindamise. Ühistu küsis Järvamaa omavalitsustelt toetust tegevuse jätkamiseks, kuid siis polnud vallavanemad nõus toetust maksma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles