Seitsmenda klassi õpilane läks õpetajaga kaklema

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile ennelõunal läksid Paide ühisgümnaasiumis rüselema tööõpetuseõpetaja Sulev Einma ja seitsmenda klassi õpilane Rene.


Sulev Einma selgitas, et oli vahetunni ajal oma klassis ja kuulis koridoris lärmi. «Läksin vaatama, mis toimub, ja nägin, et koridoris on maas õunalöga,» ütles ta.

Teised õpilased selgitasid Einmale, et Rene oli neid õuntega loopinud, mispeale palus õpetaja Renel temaga koridori lõppu tulla. «Tahtsin ta teise laste juurest ära saada, et tal poleks publikut,» rääkis Einma.


Einma tunnistas, et kuna Rene koolikorrast kinni ei pea ja mitmed õpetajad lausa kardavad teda, siis ta juba kujutas ette, kuidas õpilane teda sõimama hakkab.
Seda Rene ka tegi ja Einma otsustas, et kutsub politsei. Kui tööõpetusõpetaja mobiiliga politseisse helistas, tahtis noormees jooksu panna.


Einma kinnitas, et selle järgnes mitu minutit kestnud rüselus, kus ta seisis õpilasel ees ega lasknud tal enne politsei saabumist põgeneda. «Andsin endale kohe aru, et ma ei tohi talle haiget teha,» sõnas Einma.

Samas tunnistas ta, et Rene võis tõesti haiget saada, sest kui ta teda kinni hoidis, siis poiss rabeles kõvasti ja võis endale viga teha.


Seejärel suunas Einma Rene tööõpetusklassi, kus noormees tormas akna juurde ja tahtis selle kaudu põgeneda.
Einma selgitas, et hoidis õpilast jalast kinni, kuid ühel hetkel pääses poiss siiski akna kaudu jooksu.
Täna hommikul Järva Teatajaga vestelnud Rene tunnistas, et oli konflikti algatamises süüdi. «Ma tahtsin lihtsalt tähelepanu,» põhjendas ta.


Rene tunnistas, et sõimas õpetajat, sest ta tahtis teada, kas viimasel on õigus politsei kooli kutsuda või mitte.
Einma jutt kattub Rene omaga, poiss üksnes kinnitab, et õpetaja väänas klassis ta kätt ja see tegi haiget.
Homme hommikul on Renel tööõpetustund sama õpetajaga ja poiss kinnitas, et läheb kindlasti tundi.
Rene ütles, et kui õpetaja selle rüseluse pärast töö kaotaks, tal kahju ei ole.


Rene ja õpetaja vahejuhtumit filmisid mobiiltelefonidega mitmed õpilased, kuid kooli juhtkond käskis lastel videod kustutada.
Ühe õpilase video siiski säilis, kus on õpetaja ja õpilase rüselust näha.
Kooli huvijuht Marika Kuusik ütles Kuma raadiole, et kõnealuse noormehega on koolis ka varem probleeme olnud. Muret tekitavad hügieen, õppeedukus, käitumine ning varastamine.


Õpetajaga rüselusse sattunud Renel on politseiga korduvalt probleeme olnud.
Paide ühisgümnaasiumi direktor Kersti Laastau kinnitusel on tema probleeme arutatud alaealiste komisjonis ning ta suunatakse erikooli. Millal ja kuhu, seda Laastau öelda ei teadnud.


Õpetaja saatust direktor öelda ei osanud, enne tuleb Einmalt võtta selgitused juhtunu kohta.
Laastau lisas, et see, mis eile juhtus, ei olnud kindlasti õpetajale kohane käitumine.

Kooli õpilased kinnitasid raadiole, et neil kästi õpetajate juuresolekul mobiiltelefonidest kustutada videod kaklusest, ühelt õpilaselt võeti väidetavalt mobiil ka ära. Laastau ütlust mööda paluti seda teha, et vältida videode levikut internetti. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles