Kohus uurib Jaan Kundla korteriostu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kundla
Jaan Kundla Foto: Toomas Huik

Tuleval teisipäeval on Paide kohtumajas istung, kus tuleb arutusele, kas riigikogu liige Jaan Kundla tüssas paidelast Kalle Krooni, kui ostis talt Paides Karja tänavas korteri või mitte.


2006. aasta sügisel 200 000 krooniga Kalle Kroonilt ostetud neljatoaline korter on odavast hinnast hoolimata Kundlale varemgi sekeldusi ja halba kuulust toonud.


Möödunud aasta algul oli Kundla hädas korterisse elama võetud üürilistega. Üürilistest lahtisaamiseks keeras ta toona korteris vee kinni ja lasi elektri välja võtta ning nimetas võlgnikke värdjateks.


Nüüd on Kundla saanud kätte kohtukutse tulla järgmisel teisipäeval Paide kohtumajja istungile, kus hakatakse arutama Kalle Krooni kaebust.


Mis kohtus täpsemalt arutusele tuleb, ei nõustunud kohus avalikustama.


Kundlat süüdistab Kroon selles, et too tegi 2006. aastal politseile avalduse, justkui oleks ta üritanud teda lüüa. Süüdistuse nõustus Kundla tagasi võtma üksnes juhul, kui Kroon müüb talle oma neljatoalise korteri 200 000 krooniga.


Kroon nõutus sellega, kuid tahab nüüd tagantjärele korteri eest õiget turuhinda saada. Krooni väitel on Kundlal isegi sellest napist summast veel 40 000 krooni maksmata.


Kroon on juba enne kohtusse minekut käigu tulemuslikuse suhtes skeptiline, kuid lubab kaotuse korral kohe protsessimist jätkata.


Jaan Kundla kinnitas, et teisipäeval on ta kohtumajas kohal. Kundla märkis, et riigikogu liikme saadikupuutumatusest tsiviilasja puhul abi ja seal on ta nagu iga teine Eesti Vabariigi kodanik.


Kundla on kindel, et korteri ostis ka Kroonilt seaduslikult ja mingit süüd ta endal ei näe.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles