Naiste varjupaik pälvis suurima toetuse

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva naiste varjupaiga looja Leili Pruun katab laua.
Järva naiste varjupaiga looja Leili Pruun katab laua. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Hasartmängumaksu nõukogu jagas detsembrikoosolekul 13 Järvamaa kavandi vahel 147 413 krooni. Kõige rohkem, 40 050 krooni pälvis eelmise aastal oktoobris avatud Järva naiste varjupaik.

Naiste varjupaiga looja Leili Pruun lausus, et raha kulub varjupaiga töö jätkule ja tegevuse tutvustusele. Kavas on teha kodulehekülg ja logo, kuid raha läheb ka palkadeks, sest tööle on võetud psühholoog ja jurist hädas naisi aitama.


Pruun sõnas, et saadud raha on väike osa sellest, mida tegelikult tarvis läheb. Palka tuleb ka edaspidi maksta, samuti ruumide, telefonikõnede, kantseleikaupade, ravimite, sõidu, teavituse ja reklaami eest.


Pruun sõnas, et projektide puhul on tarvis omaosalust, millega on lubanud varjupaika aidata meie riigikogulased.


Pruuni meelest on varjupaik vajadust tõestanud. Nii eelmise aasta lõpul kui ka selle aasta algul on leidnud üheks ööpäevaks peavarju üks naine. «Telefoni teel on nõustamist palju, küsitakse, kuidas vormistada dokumente, nõuda elatisraha ja muud seesugust,» lisas ta.


Hasartmängumaksu nõukogust pälvisid toetust veel Sargvere maakultuuri edendamise seltsi kavand «Väärtustepõhiselt ühistegevuselt põlvkondadevahelise üksteisemõistmiseni» (26 000 kr), Türi gümnaasiumi kavand «Sirguvad tähekesed» (19 930 kr), Türi lastekaitse ühingu noorte lühifilmi konkurss «Probleem ei ole minus» (19 713 kr), Türi majandusgümnaasiumi kavand «Kuriteo ennetamine ning kuriteo tagajärjed» (12 000 kr), Albu vallavalitsuse kavand «VI üleriigiline A.H. Tammsaare loomingu võistulugemine «Hansenist Tammsaareni»» (10 000 kr), Kesk-Eesti noortekeskuse VIII üle-eestiline noorte omaloominguliste laulude konkurss «Südamelaul 2009» (7720 kr), Järvamaa saalihokiklubi kavand «Noored kohtunikeks!» (6900 kr) ja Päinurme külaseltsi kavand «Koolivaheaeg sisukaks» (5100 kr).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles