Albu valla külad said kooskäimiskoha

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albu valla külade seltsi eestvedaja Maiu Mäe (paremal) teeb Kristiina Kase (vasakult) ja Mari-Liis Tommulaga viimaseid ettevalmistusi enne külade toa avamist.
Albu valla külade seltsi eestvedaja Maiu Mäe (paremal) teeb Kristiina Kase (vasakult) ja Mari-Liis Tommulaga viimaseid ettevalmistusi enne külade toa avamist. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Teisipäeval pani Albu valla külade selts aastale punkti Kaalepis äsja valminud külade tuba avades ja jõuluvanalt kingipakke vastu  võttes.


Kaalepi külavanem ja Albu valla külade seltsi eestvedaja Maiu Mäe selgitas, et esialgu oli seltsil kasutada üks tuba kolmetoalisest korterist. Teises korraldas oma vastuvõttu perearst ja korra nädalas raamatukogu.


Et perearst viis oma tegevuse Ahulasse, jäi üks tuba tühjaks. Selts võttis kätte ja kirjutas PRIAsse kavandi, millega pälvis toetust ja remontis korteri veidi rohkem kui 245 000 krooniga ära.


Mäe ütles, et kahe toa  ning köögi ja toa vahelt on maha võetud vahesein, nii et  kolmetoalises korteris on nüüd kaks avarat ruumi, kus korra nädalas saab laenutuspunkti pidada raamatukogu ja koos käia külade selts.


Mäe sõnas, et külade toas on ka mänge ja spordivahendeid. «Õhtuti hakkavad siin olema põhiliselt küla noored,» selgitas ta. «Lisaks õpetab üks kohalik koduperenaine neile käsitööd.»


Mäe sõnas veel, et koos käib ka Kaalepi laste näitering. «Seda kartust küll polnud, et tuba saab valmis ja keegi seda ei kasuta,» ütles ta.


Mäe meelest on kooskäimiskohas hea pidada sünnipäevi ja külade kohtumisi. Kogu sisustust veel ei ole, selle saamiseks tuleb kirjutada kavandeid.


Puuduv mööbel teisipäevast avamispidu ei seganud. Esinesid Kaalepi lapsed, hiljem tuli jõuluvana kingitusi jagama. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles