Laupa lapsed õpivad Eesti kauneimas koolis

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupa põhikool
Laupa põhikool Foto: Andrus Eesmaa

Laupa põhikool võitis konkursi «Eesti kaunis kool 2008». Koolijuht Kaarel Aluoja sõnas, et tunnustus on suurepärane punkt lõppevale aastale.


«Uudist võtsid suure rõõmu ja aplausiga vastu terve koolipere,» sõnas Aluoja, kes teatas võidust õpilastele ja õpetajatele täna hommikul.


Aluoja märkis, et ei julgenud loota konkursilt esikohta, sest seal osalevad tugevad koolid üle Eesti, kellest mõned on teinud selle nimel aastaid tööd.


Mida kool täpselt auhinnaks saab ja millal see üle antakse, ei osanud Aluoja veel öelda, kuid sõnas, et traditsiooniliselt on saanud kool lisaks muudele auhindadele ka Anu Raua vaiba, mille annab üle vabariigi president.


Projekt «Kaunis kool» sai Eestis alguse 1997. aastal. Selle patrooniks oli president Lennart Meri. Tegemist on õpilasprojektiga, mille ülim eesmärk on väärika kodaniku kasvatamine. Tähtsal kohal on kodanikuharidus, loodushoid, isamaaline kasvatus ning lipukultuur. Tähelepanu pööratakse kooliümbruse funktsionaalsusele ja heakorrale, õues õppimisele.


Varem on Eesti kauni kooli tiitli pälvinud Vara põhikool, Lohusuu kool, Konguta algkool, Ülenurme gümnaasium, Pala põhikool, Raudna põhikool, Illuka põhikool ja Pühajärve põhikool. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles