Vana puitarhitektuur läks uusehitiste nahka

Marika Rajamäe
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
René Viljat leidis Järvamaa keskraamatukogu tasuta raamatute laadalt teose, mille kohta ütleb: «Klassika ju! Pole vahet, kas siniste, punaste või roheliste kaantega.»
René Viljat leidis Järvamaa keskraamatukogu tasuta raamatute laadalt teose, mille kohta ütleb: «Klassika ju! Pole vahet, kas siniste, punaste või roheliste kaantega.» Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Vanade fotode kogujana tuntud fotograaf René Viljat esitleb täna Paide raekojas oma pildiraamatut Paidest aastatel 1984–1994, mille väärtuseks peab ta ülesvõtete kuupäevastamist.

Kui raamatu tekkelugu just ilusa legendiga alustada, siis tähistab René Viljat sellega oma 30. tööjuubelit. «14. aprillil 1981 tulin Paidesse tootmiskoondise Järva välifotograafiks,» meenutab ta. «Lõpetasin tehnikakooli number kaks, suunati Paidesse praktikale, aga vormistati kohe tööle.»


Viljat tunnistab, et tegi Paide-raamatu eeskätt seepärast, et alustas siin fotograafiteed ja oli kümme aastat Paide linna kodanik. «Töökoht asus kesklinnas, jäädvustasin teel koju kõike, mis siin ette võeti ja oli,» lausub ta. «Kõik oli näha, näiteks tulekahju Tallinna tänava alguses 11. mail 1990 märkasin ateljee aknast (raamatus lk 164–169 – toim), augustis ehitati majade kaks ja neli asemele välikohvik, praegu on sellest alles vaid betoonplats.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles