Kauplusse sisse murdnud varas jäi lõksu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel tabas politsei Väätsa kaupluses varga otse teolt, sest ta jäi raudväravate vahele kinni.
Kevadel tabas politsei Väätsa kaupluses varga otse teolt, sest ta jäi raudväravate vahele kinni. Foto: Politsei

Väätsa kauplusse vargile läinud mees jäi metallväravate vahele lõksu ja pääses sealt vabadusse alles politseinike abiga.

Lääne ringkonnaprokuratuur pressinõunik Annely Erm teatas, et eile kella ühe paiku öösel sai politsei teate mehelt, kes palus abi Väätsa tehisjärve juurde, kuhu väidetavalt uppus tema tuttav.


Politseinikud, kiirabi töötajad ja päästeametnikud suundusid Väätsa kaupluse parklasse, kuhu oli kokku lepitud kohtumine teatajaga, kuid teatajat nad sealt eest ei leidnud.
Samal ajal, kui politseinikud abikutsujat otsides tänaval väidetavalt uppunud noormehe kõndimas leidsid, käivitus Väätsa kaupluse häiresüsteem. Koos turvafirma töötajatega kauplust kontrollima suundunud politseinikud avastasid, et kaupluse tagauks on lahti murtud ning purjus sissetungija on metallvõrest vaheukse vahele kinni jäänud.


Hiljem selgus, et sama mees oli teinud ka valeväljakutse.
Kinnipeetud 24aastane mees on kahtlustatav teiseski sissemurdmises samasse kauplusse 23. aprillil. Kahtlustuse kohaselt varastas ta tookord koos kaaslasega kauplusest ligi 256 euro väärtuses alkoholi ja sigarette. Siis juhatas koer politseinikud lähedalasuvasse hoovi, kus nad kahtlustatavad koos osa varastatud kaubaga kinni võtsid.
Mõlema juhtumi suhtes on Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtimisel alustatud kriminaalmenetlust. Sissetungimisega varguse eest näeb seadus ette kas rahakaristuse või kuni viieaastase vangistuse. Omavolilise sissetungi eest võib kohus määrata rahakaristuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles