Raudteeuuendus võib põllupidamise lõpetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pibari ülesõidukohalt on Pibari Farmeri põldudele vaid pool kilomeetrit, ülesõidu lammutamise järel tuleb sõita kaheksakilomeetrise ringiga läbi Ollepa küla. Heli Koit arvab, et niimoodi majandada ei ole mõttekas ja targem oleks ettevõttega mujale kolida.
Pibari ülesõidukohalt on Pibari Farmeri põldudele vaid pool kilomeetrit, ülesõidu lammutamise järel tuleb sõita kaheksakilomeetrise ringiga läbi Ollepa küla. Heli Koit arvab, et niimoodi majandada ei ole mõttekas ja targem oleks ettevõttega mujale kolida. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pibari raudteeülesõidukoha lammutamine lõikab viljakasvatajatel ära otsetee põldudele. Valida on seitse kilomeetrit pikema, võssa kasvanud ja aeg-ajalt läbimatu tee kasutuselevõtu ning vanavanemate talust lahkumise vahel.

Kui Türi vallas Pibari külas Koidu majas tegutseva osaühingu Pibari Farmer juhatuse liige Harry Kaur eelmisel suvel Tehnilise Järelevalve Ametist (TJA) uuris, kas vastab tõele kuskilt kuuldud jutt Pibari ülesõidukoha sulgemise kavatsusest, vastati talle, et muretseda pole põhjust: sellist ettepanekut ei ole Edelaraudtee Infrastruktuuride AS teinud ja kui ettepanek peakski tulema, ei saa lammutamist otsustada ilma Türi vallavalitsuse ja kohaliku politseiprefektuuri nõusolekuta ning heale haldustavale vastavalt arvestab amet ka huvitatud isikute arvamusega.


Kolm nädalat tagasi, kui tööd raudteel olid täies hoos, saatis Kaur igaks juhuks uue kirja ja sai vastuseks, et juba jaanuarist on ülesõit suletud ja 18. aprillil on TJA andnud nõusoleku ülesõit lammutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles