Paide toetab väärikate hoonete ennistajaid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paide Linnavalitsus

Paide linnavalitsus taastas ligi kaheaastase vahe järel ennistustoetuste maksmise ja annab viiele vanalinnatsoonis asuvale kinnistule ennistustöödeks 3629 eurot.

Priit Viirpuu saab Rüütli 26 akende, välisukse ja välisvoodri laudise ostuks 1690 eurot, OÜ Sound Factory Rüütli 42 ukse, piirdeliistude, puitpitsi, aknanurgakvaadrite ja akende metalldetailide tarvis 1138 eurot, Heli Kivirand saab Tallinna 40 juurdeehitise projekti koostamiseks 128 eurot, Rita Kalevil Karja 4-2 akende soetuseks 367 eurot ja Alo Aasma Lai 11-1 akende ostuks 306 eurot.

Linnapea Kaido Ivaski selgitusel on toetuste maksmise eesmärk aidata linnale iseloomulikku arhitektuuri säilitavaid majaomanikke nende tänuväärses töös. «Masuaastad tegid omad korrektuurid ning pidime vahepeal toetuste määramise peatama, kuid loodan, et ka edaspidi saame vastavalt linnaeelarve võimalustele toetada linlasi ajalooliste ja Paidele iseloomuliku pärandiga hoonete olukorra parandamisel,» lausus Ivask.
Ennistustoetuse mõte on kaasa aidata linna arhitektuuripärandi, linnaehitusliku eripära ja ajalooliselt välja kujunenud miljööpiirkondade säilitamisele ning soodustada sellega, et tööde tegemisel kasutataks originaalilähedasi materjale ja õigeid töövõtteid.

Ehitise muinsuskaitseliste eritingimuste koostamiseks võib linnavalitsuselt toetust küsida kuni 70 protsendi ulatuses selle maksumusest, aga ennistustööde kogumaksumusest kuni 50 protsenti.
Ühel objektil on võimalik toetust saada viie aasta jooksul kokku kuni 6391,16 eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles