Elektrimootorite vargaid tabas uskumatu ebaõnn

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm teatas, et 31. märtsil tabas politsei kaks meest, keda kahtlustatakse Koigi vallas toimepandud elektrimootorite vargustes.

Esialgu on mehi alust kahtlustada 18 mootori varguses. Kõige raskem varastatud mootor, mida mehed kahtlustuse kohaselt üritasid Viljandisse metallikokkuostu viia, kaalus 300 kilo. «Transportimiseks kasutatud 1990ndatest aastatest pärit sõiduauto lagunes seejuures tee peal viis korda ära,» ütles Erm.


Erm lisas, et Paide politseinikud võtsid eelmisel nädalal kinni teisegi varga.
29. märtsil tungiti Türil kauplusse ja varastati alkoholi. Varguse toimepaneku kahtlustatav noormees küll põgenes sündmuskohalt, kuid hiljem õnnestus sündmusele reageerinud politseiametnikel ta tabada.


Erm selgitas, et kahtlustuse kohaselt tegi noormees sündmuskohale esmalt tegelikust liikumissuunast eemale juhatavad jäljed, kuid teenistuskoer juhatas politseinikud mööda värskemaid jälgi kahtlustatavani.


Nende juhtumite kohta on Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtimisel alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku vargust käsitleva paragrahvi alusel.
Selliste tegude eest saab kohus süüdimõistmise korral määrata rahakaristuse või kuni viieaastase vangistuse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles