Restaureeritud Väätsa mõis avati huvilistele

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Norra abiraha toel restaureeritud Väätsa mõisa peahoone annab seal tegutsevale põhikoolile palju uusi võimalusi, lisaks õppetööle hakatakse seal korraldama ka avalikke kontserte ja näitusi ning täiskasvanute huvitegevust.

Lisaks hakkavad mõisahoones toimuma vallavolikogu istungid, et valla esindushoonest saaks kasu kogu kohalik kogukond, vahendas "Aktuaalne kaamera".


Väätsa mõis on pakkunud palju avastamisrõõmu nii ehitajaile, kooliperele kui ka muinsuskaitsjatele, sest laudise alt ilmusid välja arvukad lae- ja seinamaalingud, aga näiteks ka üks sammas ja mitu põnevat ust ning akent.
Restaureerimist kavandades võeti siht avada seni vaid põhikoolina toiminud mõisahäärber kõigile huvilistele, et hakata seal edendama täiskasvanute huviharidust ja korraldama kontserte.


"Oleme plaaninud koostöös nii Eesti Kontserdi kui ka teiste kontserdikorraldajatega teha terviklikud sarjad. Ja mitte ainult kammermuusikat või vanamuusikat, vaid ka moodsamat džässi või etnorokki," rääkis Väätsa vallavanem Jarno Laur.
Kuna mõisa saal ennistati juba varem, on seal tunnustatud Helmi Tohvelmani näitlejapreemia saajaid, korraldatud laste pärimusmuusikafestivale ja kontserte. Nüüd lisandus ahvatlevate võimalustega näitusesaal.


Väätsa põhikooli õppealajuhataja Anneli Mand märkis, et näitustesaalile annab väärtust juurde seal välja tulnud karkassi ja toestuse osa, mis on jäetud välja paistma.
Väätsa põhikoolis õpib praegu 122 last. Kool on püsimajäämise suhtes optimistlik, sest kui kõik Väätsa, Piiumetsa ja Lõõla küla juba sündinud lapsed kooli jõuavad, ei tohiks õpilaste arv ka seitsme aasta pärast langeda alla saja.
Mõisahäärberi restaureerimine on toonud Järvamaa suurimasse põhikooli uue hingamise, nüüd oodatakse ka Väätsa valla kultuurielu elavnemist. (ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles