Kultuuripärlile pakub iga päev midagi huvitavat

Marika Rajamäe
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa viiendal Kultuuripärlil, Eesti ringhäälingumuuseumi direktoril Juhan Sihvril pole 25 tööaasta jooksul olnud põhjust mõelda, et töö pole huvitav, tunnustust võtab ta kui märki, et ka muuseumitöötajad pole päris nähtamatud.

Eesti kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp pidas tänavu Kultuuripärli 20 000-kroonise preemia määramisel oluliseks Juhan Sihvri järjekindlat tööd nii aastatel 1985–1999 A. H. Tammsaare muuseumis Vargamäel kui ka kümne aasta jooksul Türile Eesti ringhäälingumuuseumi rajamisel ja näitustega tunnustuste väärimisel.

Sihvri eestvedamisel hakati välja arendama Järvamaa Kultuurihiit, tema algatus on tuua romaani «Tõe ja õiguse» sündmuste paika Vargamäele Tammsaare loomingu ainetel esinema teatreid, millest nüüd on kasvanud välja üks Järvamaa tuntus- ja tunnusmärke.

TEAVE
Järvamaa Kultuuripärl 2010 (1278,23 eurot, 20 000 kr) – Juhan Sihver.
Nominendid: Leonhard Soom, Tiiu Schüts, Rainer Eidemiller.

Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupi aastapreemiad (191,73 eurot, 3000 kr):
Ahti Uppin – maakonna spordielu ja tõstespordi edendamise eest Eestis; Tiiu Kiik – Järvamaa muusikaelu rikastamise eest; Marika Rajamäe – artiklisarja «Unustatud mõis» kaudu Järvamaa ajaloo tutvustamise eest; Ülle Vaas – kohaliku kultuurielu edendamise eest; Piret Reinfeld – spordielu edendamise eest Järvamaal; Anne-Ly Pihlak – rahvatantsu ja liikumisrühmade piirkondliku edendamise eest; Andris Avamere – uuenduslike ideede rakendamise ja uute kollektiivide ellukutsumise eest; Thea Kristal – Holaöö pikaajalise korraldamisega muusikaelu rikastamise eest; Kristjan Kõljalg – Koigi valla kultuurielu edendamise eest; Eve Siilak – omaloomingulise lauluvõistluse «Südamelaul» pikaajalise korralduse eest.

Aasta kultuurielu edendaja (319,56 eurot, 5000 kr) – Anne Pindre, Koeru kultuurimaja kunstiline juht, Koeru folkloorirühma juhendaja, Koeru kultuurimaja ringijuht, EELK Koeru koguduse organist ja ansambli Madli juhendaja.
Nominendid: Andris Avamere, Arlet Palmiste, Enda Trubok.

Aasta kultuurihoidja – Tiiu Schüts (255,65 eurot, 4000 kr), Türi gümnaasiumi muusikaõpetaja, IV kutsekvalifikatsiooniga tunnustatud koorijuht ja organist Türi kirikus.
Nominendid: Anne-Ly Pihlak.

Aasta parim kollektiiv (319,56 eurot, 5000 kr) – Koeru huviteater.
Nominendid: Türi poistekoor, Paide huviteater, Kesk-Eesti teatritrupp.

Kultuuri elutöö preemiale kandidaate ei esitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles