Suvi pakub uusi vabaõhuteatri elamusi

Marika Rajamäe
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembri lõpul etendus Paide Vallimäel festivali «Aegade tuuled» aegu muusikalis-tantsuline lavastus «Lauluväe rahvas», teksti autor Jürgen Rooste, lavastaja Reeda Toots.
Septembri lõpul etendus Paide Vallimäel festivali «Aegade tuuled» aegu muusikalis-tantsuline lavastus «Lauluväe rahvas», teksti autor Jürgen Rooste, lavastaja Reeda Toots. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sel suvel jätkab vabaõhuteatri tavasid Albu vald, Aravetel tahab Sääsküla huviklubi pärimuslegendi muusikaetenduseks vormida, Paide Vallimäel hakkavad puhuma jälle aegade tuuled.

Albu vallavanem ja teatrisuve projektijuht Kalju Kertsmik kinnitas, et kaheksa korda augustis on jälle võimalus Tammsaare muuseumi rehetares näha Urmas Lennuki lugu «Vargamäe varjus», mida eelmisel aastal külastas 13 õhtul 3000 teatrihuvilist. «Miks teist korda mängime, põhjus on selles, et kõik, kes tahtsid näha, ei saanud seda, ja paljud tahavad teist korda tulla – head asja peabki mitu korda vaatama,» selgitas ta.


See, et Albu valla koostöö lavastaja ja stsenarist Urmas Lennukiga jõuab ka uuel suvel esietenduseni, sai lõplikult selgeks 28. detsembril. «Seekordne mängukoht on saunikutemaja taga, kuhu mahub vaatama kolmsada inimest,» lausus Kertsmik. «Peab vanajumalaga läbi rääkima, et ta head ilma annaks!»
Kertsmiku selgitusel keskendub Lennuk uues tükis vana Andrese ja noore Indreku suhetele. «Stsenaarium valmib veebruari keskpaigas, siis selgub, mida täpsemalt kujutatud on,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles