Ajakeskus teeb homme uksed lahti

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnapea Kersti Sarapuu ja abilinnapea Kaido Ivask ajakeskuses Wittenstein.
Paide linnapea Kersti Sarapuu ja abilinnapea Kaido Ivask ajakeskuses Wittenstein. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Homme avab oma uksed kõigile külalistele Paide vallimäel asuv ajakeskus „Wittenstein“, kus on kunstiliste ning interaktiivsete tehniliste lahendustega ajamasina atraktsioon.

Seni oli ajakeskuses rändamise võimalus vaid gruppidel broneeringu alusel.
Ajakeskuses rännates saavad külalised ajamasina rolli täitva lifti abil ülevaate Eestimaa ajaloost alustades maa-alusest muinasajast, liikudes läbi orduaja, kuningate aja, tsaaride aja, Eesti aja, okupatsioonide aja ning lõpetades ajakeskuse kahel kõige kõrgemal korrusel eksponeeritud taasiseseisvumise ning euroajaga.

Külastajatel on ajakeskuses võimalus rännata iseseisvalt kasutades abimaterjalina ajakeskuse legendi, kus on kirjas juhised meeldejäävaks ajaretkeks.
Vallimäe ajakeskus hakkab külastajate jaoks lahti olema kolmapäevast pühapäevani kella 10. - 18. Täiskasvanud üksikkülastajale maksab pilet kuus eurot, pensionäridele viis ning õpilastele kolm eurot. Perepileti saab lunastada 12 euro eest ning enam kui kümne liikmelised grupid pääsevad ajakeskuses ajas edasi-tagasi rändama viie euro eest.


Paide linnavalitsuse arendusnõuniku Elena Sapi sõnul on broneeringute alusel kahe kuu vältel ajakeskust külastanud juba väga suur hulk inimesi, kellele ajakeskus nii kontseptsioonina kui ka eluliste eksponaatide ning tehniliste lahenduste tõttu väga meeldinud on. „Külalisteraamat on positiivsetest emotsioonidest ning headest soovidest igatahes tulvil,“ lausus Sapp. „Lisaks Eestist pärit külastusgruppidele on ajakeskust külastanud ka välismaised turistid Rootsist, Ungarist, Leedust, Norrast ning Austriast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles