Põranda alla maetud mehe isik jäi saladuseks

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusmees Kaupo Kirsipuu näitab pealuud, mille ta teisipäeval juhuslikult leidis. Tema all maa sees lebab veel skelett, mille majaomanik lubas üles kaevata.
Ehitusmees Kaupo Kirsipuu näitab pealuud, mille ta teisipäeval juhuslikult leidis. Tema all maa sees lebab veel skelett, mille majaomanik lubas üles kaevata. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Juuli algul kirjutas Järva Teataja, et Kareda vallas Köisi külas tuli talumaja põranda alt ehitustööde käigus välja inimese skelett. Juhtumi muutus lausa kriminaalseks asjaolu, et mehe skeletil oli luumurde, teda oli tulistatud ja tema jalad lehmaketiga kinni seotud.


Ajaloolased pakkusid, et mehe tapsid punaarmeelased 1941. aastal. Kes oli põranda alla maetud mees ja kuidas ta sinna sai, jäi lõppenud aastal saladuseks. Muinsuskaitseameti arheoloogiamälestiste peainspektor Ants Kraut lausus, et leid on endiselt tema käes ja uut teavet lisandunud pole. Asja peaks hakkama uurima kaitsepolitsei.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles