Abilinnapea soovitas noortel alkoholi proovida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja

Järva Teatajaga võttis ühendust vihane lapsevanem, kes polnud rahul, et Paide abilinnapea Piret Sapp kinkis lumelinnavõistlusest osavõtjatele alkoholisisaldusega glögi.

Paide gümnaasiumi võistleja lapsevanem ütles, et pidi infarkti saama, kui sai teada, mida noortele kingiti.
«Paide abilinnapea Piret Sapp kinkis neile glögi, mille alkoholisisaldus oli 15 protsenti ja ütles, et jätke see enda teada,» märkis lapsevanem.
Lapsevanema sõnul läks Paide gümnaasiumi huvijuht Helen Trug Sapilt aru pärima ning sai vastuseks: «Noored on hommikust saati siin külmas rassinud, las joovad sooja glögi.»
Et võistkonnas oli üksteist 9-17aastast noort, kaalub vihane lapsevanem avalduse kirjutamist politseile.
Sapp selgitas, et kuna kõigisse võistkondadesse kuulusid nii alaealised kui ka täiskasvanud ja kingituseks oli peale glögi ka maiustused, oligi glögi mõeldud täiskasvanutele ja maiustused noortele. «Näiteks lasteaedade võistkonnad koosnesid ainult õpetajatest,» märkis Sapp.
Ta kinnitas, et soovitas peale külmas rassimist noortel natuke glögi juua ega leidnud, et selles oleks midagi taunimisväärset. «Ma usun, et kui noored koos täiskasvanutega lonksu glögi proovivad, ei juhtu sellest midagi,» arvas Sapp.



Lumelinna eestvedaja Piret Sapi selgitus:
1) Eilsed lumelinna auhinnad olid kõigile võistkondadele sarnased - maiustused+jõuluglögi.
2) Igas võistkonnas oli nii noori kui täikasvanuid. Loodan, et kõik täikasvanud said aru et glögi oli täisealistele ja maiustused lastele. Silti, et glögi on täiskasvanutele ja maiustused lastele me tõesti juurde ei pannud.
3) Nii Paide gümnaasiumi kui ühisgümnaasiumi võistkonna juures olid täiskasvanud. Paide ühisgümnaasiumis kooli direktor, võistkonna organiseeris kohale tubli huvijuht Marika Kuusik. Paide gümnaasiumi võistkonna juures oli huvijuht Helen Trug. Võistkonna kokkupanekule aitas kaasa ka kooli juht Vello Talviste.
Ainuke, kes tõstatas küsimuse, kuidas auhinda jagada oli Helen Trug. Ütlesin talle, et kuidas jagate, on ju teie otsustada ja küsisin noorte käest, kas nad on glögi kunagi proovinud. Nad vastasid jaatavalt. Selle peale ütlesin küll, et noored on tublisti terve päev lumelinna ehitanud ja külmetanud ning usun, et kui nad glögi maitseksid, ei juhtuks midagi hullu. Ehk oli see naljaga öeldud kommentaar tõesti üleliigne ja vabandan, kui see kelleski eksiarvamusi põhjustas.
Usun siiralt, et huvijuht tegi õiged valikud, kuidas auhindu jagada. Loodan, et seda tegi ka saalihokikool, kus emadele-isadele ja vanaemadele-vanaisadele lisaks rassisid ka lasteaia ja algkoolilapsed. Samuti linnavalitsuse ja lastekodu ühendvõistkond, kus nägin ise, et piparkoogikoti sai lastekodulaps Mati ja glögi linnavalitsuse ja SA Haldus ühendteam.
Kõik võistkonnad andsid endast parima, aga eriauhindu jagati veelgi: Järva maavalitsuse eripreemia sai Paide ühisgümnaasium, Paide linnaarhitekti poolt sai välja valitud eripreemiate väärilistena veel Paide täiskasvanute keskkooli ja avatud noortekeskuse ühendteami ehitis, mis viib kogu võistkonna Paide tervisekeskusse ujuma ja jõusaali, Järvamaa saalihokiklubi kooli võistkonna ehitis, mis viib neid Ajakeskusesse rändama, Paide gümnaasiumi võistkonna ehitis, mis tagab Paide kultuurikeskuses kogu teamile kinoseansi vaatamise ja PAIde lasteaia ehitis, mille eripreemiaks on suur puuviljakorv.
Soovin kõigile kaunist jõuluaega ja rohkem positiivset mõtlemist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles