Kangelased tegid neli tuhat korda head

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türilane Taimi Allas on loovutanud verd järvalastest kõige rohkem – 137 korda. See annab talle hea enesetunde, on huvitav ja doonoripäeval saab alati nalja.
Türilane Taimi Allas on loovutanud verd järvalastest kõige rohkem – 137 korda. See annab talle hea enesetunde, on huvitav ja doonoripäeval saab alati nalja. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

«Te olete kangelased!» ütles verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp laupäeval Paide raekojas Järvamaa tublimatele vereloovutajatele, kellest kaks on olnud doonor üle saja korra.

Laupäeval oli Paide raekoja saali kutsutud 120 Järvamaa doonorit, kes on vähemalt 25 korda verd loovutanud või kuni 25aastased inimesed, kes on olnud doonorid vähemalt kümme korda. Kokku on need inimesed teinud 3953 heategu ehk loovutanud nii palju doose oma verd.


Mitme inimese vereloovutuse hulka kuuldes kõlas üle saali imetlev ja imestav «Ah!». Esimest korda juhtus see siis, kui ette kutsuti Roosna-Alliku vallas elav Tõnu Kägu, kes on käinud verd andmas 96 korda (korraga saab anda 450 milliliitrit).
 

TEAVE
• Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse andmetel elab praegu Järvamaal 968 doonorit: Albu vallas 34, Ambla vallas 78, Imavere vallas 18, Järva-Jaani vallas 31, Kareda vallas 10, Koeru vallas 29, Koigi vallas 21, Paide linnas 338, Paide vallas 41, Roosna-Alliku vallas 18, Türi vallas 311, Väätsa vallas 39.
• Üle 100 korra on verd loovutanud kaks inimest: üks 137 ja teine 101 korda.
• Üle 50 korra on verd loovutanud 6 järvalast.
• Eelmisel aastal külastas verekeskust 35 252 doonorit, kes loovutasid üle 57 000 veredoosi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles