Lagunenud mõisaaidast kujuneb külakeskus

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar aastat tagasi oli Eistvere mõisa aitkuivati sisse kukkumise äärel, aga nüüd on sellest saanud külakeskus, kus korraldada töökoosolekuid ja pidusid, mille juurde kuulub kuum saun.
Paar aastat tagasi oli Eistvere mõisa aitkuivati sisse kukkumise äärel, aga nüüd on sellest saanud külakeskus, kus korraldada töökoosolekuid ja pidusid, mille juurde kuulub kuum saun. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eistvere mõisa aitkuivati sai rohkem kui kahe miljoni krooni eest uue hingamise ning avab täna uksed külakeskusena, kus inimesi ootavad ruumid, mida kaunistavad mõisaaegsed talad.

Mittetulundusühingu Eistvere Mõis juhatuse liige Merike Touart lausus, et maja oli paar aastat tagasi sisse vajumas ja tegelikult saadi jaole viimasel hetkel. «Ega enam oodata saanud,» sõnas ta.

Mittetulundusühing on PRIAlt saanud ligi kaks miljonit krooni, lisaks omaosalus ligi 300 000 krooni ja nüüd on külakeskus valmis inimesi võõrustama.

Majas on ligi 270 ruutmeetrit. Uksest sisse astudes satub inimene kõrgete lagedega (3,8 meetrit – toim) fuajeesse, kust vasakule jääb saunakompleks. Otse minnes jõuab saali, millele annab hubasust kamin. Külakeskusel on veel ka koolitus- ja käsitööruum.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles