Arheoloogiahuvilised õppisid vanu külasid märkama

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloogiapäeval said huvilised näha vanu kaarte ning otsida märke asulakohtadest. Valev Väljaotsa (paremal) üllatas, et põllul leidus nii palju erinevate ajastute keraamikakilde.
Arheoloogiapäeval said huvilised näha vanu kaarte ning otsida märke asulakohtadest. Valev Väljaotsa (paremal) üllatas, et põllul leidus nii palju erinevate ajastute keraamikakilde. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Mittetulundusühingu Karessen teisel arheoloogiapäeval «Märka märke» käis laupäeval kümmekond huvilist mööda Kareda valda ja õppis leidma üle poole tuhande aasta vanuseid asulakohti, poti- ja luukilde.

Retkelisi juhendas muinasaja uurija arheoloog Mati Mandel.
Karesseni üks eestvedajaid Tõnu Taal lausus, et tegelikult algas õppepäev korraldajatele juba reedel, mil nad tegid Mati Mandeli juhendusel eeltööd ja käisid vanade asulate jälgi otsimas. «Uurisime Vodja küla ja eelmisel nädalal leitud Öötla küla aarde paika, kuid ajaloolist kihistust ei leidnud,» selgitas ta. «Küll nägime seda Karedal, kust seda arvati ka olevat.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles