Koeru võimuliit laguneb

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru vallavolikogu istung.
Koeru vallavolikogu istung. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Pärast Koeru vallavolikogu eileõhtust istungit, kus koalitsioonipartnerid avaldasid Koeru vallavanemale Aldo Tammele umbusaldusavaldust, kogunesid Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Koeru osakonna liikmed ja otsustasid, et kui umbusaldus läbi läheb, astuvad nad koalitsioonist välja.

IRLi Koeru osakonna esimees Väino Tippi teatas, et koalitsioonilepingu järgi kuulub vallavanema ametikoht IRLile. «IRLi Koeru osakonna juhatuse laiendatud koosolek konstateeris, et vallavanem on oma ülesannetega edukalt toime tulnud, seega pole umbusaldusavaldus põhjendatud,» selgitas ta.


Tippi ütlust mööda otsustas koosolek, et vallavanem Aldo Tammele umbusalduse avaldamise korral loeb IRL koalitsioonilepingu lõppenuks. «Koostöö jätkamiseks teeme koalitsioonipartneritele ettepaneku umbusaldusavaldusavaldus tagasi võtta,» sõnas ta.
Koeru vallavolikogu eilsel istungil avaldas kaheksa volinikku vallavanem Aldo Tammele umbusaldust.
Volinik Ahti Karon esitas seejärel umbusaldusavalduse volikogu esimehe Himot Põldveri vastu.
Volikogu erakorraline istung on teisipäeval kell 8.30.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles