Külamaja toob külalisi lähedalt ja kaugelt

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prandi külaseltsi eestvedaja Õnne Põllumets.
Prandi külaseltsi eestvedaja Õnne Põllumets. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kaminatule paistel tänas eile õhtul Prandi külaselts kõiki, kelle toel ja abiga on valminud külamaja, mille ehituse ja sisustuse tarvis on praegu kulunud üle 2,4 miljoni krooni.

Sadakond inimest kogunes eile Prandi külamajja tähistama ehitustööde esimese ja teise järgu lõppu.

Aastaga on mittetulundusühing Prandi Küla ja Allikad püsti pannud suure palkmaja, kuhu mahub vabalt jalga keerutama üle saja inimese. «Tantsida on siin väga hea,» kinnitas külaseltsi eestvedaja Õnne Põllumets.
Majal on suur fuajee ja köök, kõikvõimaliku sisustusega alates külmkapist kuni toidunõudeni. 140ruutmeetrisse saali on ostetud lauad ja toolid, ruumile lisab õdusust suur kamin, mis kütab maja soojaks.


Lisaks on külaselts taotlenud raha õhksoojuspumpa osta, WCs ja köögis on elektriküte.
Hoone pole veel valmis, kolmandas järgus ehitatakse saun, teine korrus ning 40ruutmeetrine terrass esimesele ja teisele korrusele, mida ühendab keerdtrepp.

TEAVE

Külamaja rajamist on toetanud PRIA külade uuendamise ja arendamise investeeringutoetuse kaudu umbes 1,88 miljoni krooniga ning inventari soetamist Leader meetme MTÜ Järva Arengu Partnerid kaudu umbes 260 000 krooniga.
Lisaks on külarahvas iseseisvalt kogunud maja ehitamiseks 46 561 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles