Aasta õpetaja töötab Türi muusikakoolis

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna õhtul andis Järvamaa omavalitsuste liit Türi kultuurimajas kätte hariduspreemiad.

Järvamaa aasta õpetaja tiitli ja 6000 krooni preemiat pälvis Türi muusikakooli flöödiõpetaja Viia Ivask.

Ivaski õpilased on mänginud ja mängivad Eesti noorte puhkpilliorkestris ja Eesti muusikaõpetajate sümfooniaorkestris. Orkester Türi flöödirühma enamiku moodustab Ivask koos oma õpilastega. Auhinnakohtadele on Viia Ivaski õpilased tulnud peaaegu kõikidel puhkpillikonkurssidel. Eelmisel õppeaastal sai Pärnu regiooni konkursil Ivaski õpilane Kerstin Laanemets esikoha ja eridiplomi «Noor ja lootustandev flöödimängija», Enelin Väisinen ja Kristin Toome esikoha.
Aprillis Riias olnud Karlis Stralsi nimelisel XI rahvusvahelisel noorte flöödimängijate konkursil tuli Kerstin Laanemets teisele kohale.

Parimaks nooreks õpetajaks nimetati Paide ühisgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Marju Mändmaa, kes sai preemiaks 3000 krooni.
Mändmaa õpilased on edukalt osalenud maakonna emakeeleolümpiaadil. Ta on juhendanud õpilasi VII Anton Hansen Tammsaare loomingu võistulugemiseks. Samuti on ta pidanud ettekande kooli ajalookonverentsil. Eelmisel aastal juhendas Marju Mändmaa 14 uurimistööd, kooli näiteringe ja kirjutas ise näidendeid.

Klassiõpetaja ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemia 5000 krooni sai Paide gümnaasiumi õpetaja Ivi Kukk, kes on töötanud gümnaasiumis 17 aastat, sellest kaheksa aastat õpetaja-metoodiku ametijärguga.
Ivi Kukk on Johannes Käisi seltsi tegevliige, Järvamaa V klasside õpioskuste olümpiaadi komisjoni esimees, Paide gümnaasiumi atesteerimiskomisjoni liige ja sekretär, gümnaasiumi teise kooliastme komisjoni juht, võõrkeelte ainekomisjoni, metoodikakomisjoni ja aastatööde komisjoni liige ning veab oma kooli koostööd sõpruskooliga Haminas.
Kuke õpilased osalesid Tallinna Ülikooli esseevõistlusel «Robotex 2010» ja said vanuserühmas kõik kolm auhinnakohta.
Õpetaja Kukk juhendab mitmendat aastat XI klassi õpilasi aastatööde tegemisel. Eelmisel õppeaastal sai Kätlin Kuke aastatöö integratsiooni teemal presidendi kantseleilt väljakuulutatud vabariiklikul uurimistööde konkursil raamatupreemia.

Elutöö preemiaga tunnustati Aino Linnast, kes on Koeru keskkooli muusikaõpetaja 1967. aastast. Preemiaks sai ta 9000 krooni.
Linnas on Koeru koolis, kodukohas ning kogu Järvamaal haridus- ja kultuurielu edendaja olnud rohkemkui 43 aastat.
Tema õpilased, juhendatavad koorid, ansamblid ja solistid on alati esinenud kooli, valla, Järvamaa kui ka üle-eestilistel laulupidudel ja mitmesugustel teistel kultuuriüritustel.
Koeru vald on tunnustanud Linnase tööd vapimärgiga. Oma silmapaistvaid oskusi on Aino Linnas edasi andnud paljudele noortele, kes on asunud tegutsema muusiku, muusikaõpetaja või koorijuhina.

Kokku esitati Järvamaa hariduspreemiate kandidaadiks 39 inimest. Aasta õpetaja preemiale kandideeris 15, noore õpetaja preemiale viis, klassiõpetaja ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemiale 14 ning elutöö preemiale viis inimest.
Oma õpetajaid ja haridustöötajaid esitas tunnustustele kümme omavalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles