Järvamaa saadikud selgitavad oma plaane

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu ja Jaanus Marrandi Järvamaa haiglas.
Arvo Sarapuu ja Jaanus Marrandi Järvamaa haiglas. Foto: Andrus Eesmaa

Postimees saatis eelmisel nädalal 101 riigikogu liikmele e-kirja, uurimaks, kas nad kavatsevad 2011. aastal uuesti riigikokku kandideerida või mitte ja kui kavatsevad, siis miks?

Aega neile küsimustele vastata leidis 56 riigikogulast, nende hulgas ka järvalased Kaia Iva, Jaanus Marrandi ja Tõnis Kõiv. Arvo Sarapuu Postimehe küsimusele ei vastanud.


Postimees: Kas olete huvitatud 2011. aasta kevadel riigikokku tagasi kandideerimisest? Nii eitava kui jaatava vastuse puhul palume põhjendada.


Kaia Iva (Isamaa ja Res Publica Liit): Jah. Loodetavasti on võimalik juba uue koosseisu töö algusfaasis (koalitsioonileppe sõlmimisel) jõuda fikseeritud kokkulepeteni alkoholipoliitika riikliku tegevuskava kohta ning seejärel juba ka selle rakendamiseni. Suur osa eeltööst on praeguse koosseisu ajal tehtud.


Tõnis Kõiv (Reformierakond): Olen andnud nõusoleku taas kandideerida riigikogusse Järva- ja Viljandimaal. Olen kolme ja poole aasta jooksul sealsete inimestega pidevalt suhelnud. Loen end nende kahe maakonna, eriti Järvamaa, kuna sealt olen ise pärit, patrioodiks.
Järva- ja viljandimaalaste mõtted ja arvamused on mulle Toompeal töötades toeks olnud ja mind julgustanud.
Olen loodetavasti suutnud valijatele selgitada, miks on valitsusliit üht või teist asja otsustanud just sedamoodi, nagu on otsustatnud.

Jaanus Marrandi (sai riigikokku Rahvaliidu koosseisus, nüüd Sotsiaaldemokraatlik Erakond)

Ma ei ole kandideerimist enda jaoks veel otsustanud. On nii poolt- kui ka vastuargumente. Olen 11,5 aastat töötanud kodunt kaugel Tallinnas ja see ei ole olnud lihtne aeg perekonnale ja ka endale. Olen põhimõtteline Järvamaa ja Türi kandi mees ja seepärast pole kunagi mõelnud ennast ka mujale elama.

Teisalt on olemas kogemus ja ekspertteadmised teatud valdkondades, mida võiks veelgi kasutada. Kandideerimisotsuse teen loodetavasti novembris.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles