Mäos märgiti maha Mini-Eesti piirid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Mäemets
Mart Mäemets Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Mäo kolmnurgas on maha märgitud 2013. aastal avatava rohkem kui 50 miljonit krooni maksva Mini-Eesti teemapargi piirid, sellest kujuneb üle-eestiline infokeskus.

Mini-Eesti üks eestvedaja Mart Mäemets lausus, et teemapark on praegu järgus, kus on maha märgitud piirid, koostatud eelprojekt ning välja töötatud logo ja kaubamärk. «Mandri-Eesti piirid on märgitud, kuid saared on puudu, sest need ulatuksid vilja sisse,» lausus ta. «Kohe pärast viljalõikust kujutame ka saared.»

Edaspidi loodab Mäemets teemapargist välja arendada üle-eestilise infokeskuse. Ta sõnas, et igal maakonnal on pind, mida omatahtsi kasutada. «Maakonnakeskusel on oma niinimetatud saar, kus asuvas varjualuses jooksevad ekraanil kaart ja tutvustavad materjalid,» selgitas ta.


Mäemets lausus, et üht maakonnakeskust külastades pakub arvuti edasiseks teekonnaks välja marsruudi koos objektidega, mida teel külastada. «Oleme välja valinud 40 vaatamisväärsust, mis peaksid Mini-Eestis kindlasti olema,» täpsustas ta.

«Turist saab uudistada näiteks Tallinna raekoda, teletorni ja Rakvere linnust, Järvamaal peaksid olema Vallimäe torn ja Türi raadiomast.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles