Põranda alt leitud skelett viitab jõhkrale mõrvale

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjahaudade uurija Arnold Unt nägi esimest korda, et sõja ajal maeti tsiviilisik hoonesse ja et temaga käidi nii jõhkralt ümber.
Sõjahaudade uurija Arnold Unt nägi esimest korda, et sõja ajal maeti tsiviilisik hoonesse ja et temaga käidi nii jõhkralt ümber. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Kui kuu alguses leiti Kareda vallas Köisi külas Ataste talumaja põranda alt pealuu, ei osanud veel keegi aimata, et tegu võib olla jõhkralt mõrvatud mehega, nagu näitas sel nädalavahetusel läbi viidud väljakaevamine.

Laupäeval skeleti välja kaevanud sõjahaudade uurija Arnold Unt sõnas, et põranda alla maetud inimene on jõhkralt tapetud. «Murtud on mõlemad käed ja selgroog, lõpuks veel südamepiirkonda tulistatud ja siis praktiliselt maapinna lähedale auku aetud,» ütles ta. Mehe jalgade ümber oli lehmakett ja nahkrihm.


Tal olid jalas villased sokid ja kingad, mille taldu oli arvatavasti kodus ise kummitükkidega lapitud. Leiti veel pükste pingutuspannal. Undi ütlust mööda oli leitu tõenäoliselt talumees ning ta arvas, et mees elas lähedal, sest tundus olevat koduselt ja lihtsalt riietatud.

Mehe selgroolülid olid deformeerunud. Unt ütles, et see võis olla haiguse tagajärg, mis ei pruugi aga tähendada, et inimene oleks küürus käinud. Mees oli tema ütlust mööda keskmist kasvu ja võis olla üsna eakas, kuigi seda Unt kinnitada ei saa, sest selle selgitavad uurijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles