Uus lennuplats toob harrastajaid juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudellennuki piloodi, tallinlase Maksim Keksi kahemeetrise siruulatusega lennuk avas pühapäeval Järva-Jaanis uue lennuplatsi.
Mudellennuki piloodi, tallinlase Maksim Keksi kahemeetrise siruulatusega lennuk avas pühapäeval Järva-Jaanis uue lennuplatsi. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Pühapäeval Järva-Jaanis avatud mudellennukite lennuväli annab kõigile selle alaga tegelejatele Eestis oodatud lisavõimaluse lennukite õhkutõusuks ja maandumiseks.

Eesti Lennuspordi Föderatsiooni Mudellennu Ühenduse juhatuse liige Indrek Hiie ütles, et kui privaatplatse mitte arvestada, on spetsiaalselt mudellennukitele rajatud lennuvälju Eestis vaid paar.
Kuid ohutu ja mugav alaga tegelemine eeldab seda, et spetsiaalne plats peaks olema.

Hiie ütles, et nii asulalähedasi platse, nagu nüüd Järva-Jaanis, on eriti vähe. «Väga paljud harrastajad üle Eesti kindlasti kadestavad siiralt,» arvas ta. «Kasvõi Tallinnas, kus on sisuliselt ainult üks spetsiaalne mudellennukite plats, võtab sinnasõit juba 40 minutit aega.»
Kuigi plats pole väga suur, on see Hiie arvates Järva-Jaani jaoks igati paras ja hea.

MTÜ Ventum Versus eestvedaja Andrus Kopliste ütles, et plats sai rajatud koostöös Järva-Jaani valla, OÜ Metstaguse Agro ja Paistevälja OÜga.
Kopliste selgitas, et lennuväli asub endise Järva-Jaani kutsekeskkooli õppesõiduväljakul. Metstaguse Agro ja Paistevälja OÜ abil künti maa üles, kultiveeriti ja külvati muruseeme. «Tulevikus hakkab plats välja nägema jalgpalli- või golfiväljaku moodi,» lausus Kopliste.

Platsil on x-tähe kujuliselt ka maandumis- ja õhku­tõusurajad. «Rajad pole paralleelsed sellepärast, et väiksemad lennukid stardivad ja maanduvad alati vastu tuult,» selgitas Kopliste.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles