Juunis alustanud Vilve Väikeköök ajab Eesti asja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilve Metso soovitab laadalistele oma kartuli-leiva pätsikest ehk Eesti hamburgerit, kus leivataignal kartulipuder suitsusingi ning maitseainetega.
Vilve Metso soovitab laadalistele oma kartuli-leiva pätsikest ehk Eesti hamburgerit, kus leivataignal kartulipuder suitsusingi ning maitseainetega. Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja.

OÜ Vilve Väikeköök on tegutsenud veidi üle kuu Albu vallas Vilve Metso koduköögis, kus puupliidi ahjule annavad suvel puhkust kaks elektriahju ja riiulid on täis savist leivavorme.

Vilve Metsole meeldib süüa teha. Kokkamist õppis ta oma endise ämma käe all, kes oli viienda kategooria restoranikokk.

Vilve töötas aastaid Tallinnas, ka Jänedal Musta Täku tallis, aga laste kõrvalt kaugel tööl käia polnud just lihtne. Kui Vilve neljandat last ootas, tuli ta töölt ära. Ja kui kõige tillem oli aastane, läks Kehtnasse kokandust õppima. Kaks aastat loenguid, referaate, uurimusi ja praktilisi töid. Nüüdseks on presidendilossis peakoka ametit pidanud Indrek Kivisalu ees kutseeksam antud ja teise kategooria koka tunnistus taskus.

Et kutsetunnistus olemas ja oskused käpas olid («Mul on neli poissi, kui neile maitseb, küllap maitseb teistele ka,» ütleb Vilve naeruselt), aga tööd polnud, otsustas ta luua oma firma. 3. juulist katab OÜ Vilve Väikeköök soovijatele laua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles