Talumaja põranda alt tuli välja skelett

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusmees Kaupo Kirsipuu näitab pealuud, mille ta teisipäeval juhuslikult leidis. Tema all maa sees lebab veel skelett, mille majaomanik lubas üles kaevata.
Ehitusmees Kaupo Kirsipuu näitab pealuud, mille ta teisipäeval juhuslikult leidis. Tema all maa sees lebab veel skelett, mille majaomanik lubas üles kaevata. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Teisipäeval muutus Kareda vallas Köisi külas olev vana talumaja omanike silmis veelgi huvitavamaks: vundamenditööde käigus leidsid nad maja põranda alt inimskeleti.

Köisi külas Ataste talus vundamenditöid tegev ehitusmees Kaupo Kirsipuu arvas teisipäeval kaevates, et järjekordne kõva kivi on jäänud labida teele, kui see millegi vastu põrkus. «Siis võtsin selle välja ning kui ta mulle otsa vaatas, sain aru, kes ta on,» lausus ta.
Kirsipuu vaatas tõtt hambutu inimpealuuga.

Ülejäänud skeletti Kirsipuu enam välja kaevama ei hakanud ning kohale kutsuti nii politsei kui ka muinsuskaitseameti esindajad. Kaupo Kirsipuu selgitas, et kadunuke polnud väga sügavale maetud. Sellele kohale on valatud kaks-kolm sentimeetrit betoonsegu, mis katabki surnu puhkekoha, seejärel on veel mõni sentimeeter mulda ja ongi kõik.

Pikemalt loe homsest Järva Teatajast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles