Sõrandus valmivad suurrätid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kangakudujate päevad Sõrandus
Kangakudujate päevad Sõrandus Foto: Andrus Eesmaa

Teisipäevast reedeni kestavad Koigi vallas Sõrandus seitsmendad kangakudujate päevad, kus tänavu on võimalik õppida valmistama suurrätti. Esimesel päeval oli kohal 13 huvilist, täna oli neid üheksa nii Järvamaalt kui ka Ardust ja Kadrinast.

Kangakudujate päeva korraldaja Kaie Altmets ütles, et homme ja ülehomme on huviliselt võimalus ise suurrätti kududa, samuti harjutada kätt proovilappide tegemisel.
Altmets lisas, et oodatud on kõik soovijad. «Oleme kohal kella üheksast kuni kella viieni,» lausus ta. «DVDlt saab vaadata kangakudumise algõpetust ja kohapeal uurida eelnevatel päevadel tehtut.»
Altmets lisas, et üritus on mõeldud ka neile, kel varasemad kogemused puuduvad. «Anname õpetust inimestele, kes on vanaema kangasteljed üles leidnud ja soovivad need kasutusse võtta,» ütles ta. «Meie moto on: «Tule, saa uusi kogemusi ja jaga oma vanu!».»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles