Järvalased tutvustavad Hiinas eesti tantsupeokultuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Müller ja Marie Reimann tantsivad hoogsalt «Tuljakut», mis on üks tantsudest, millega rahvatantsurühm Järvake EXPOl Eestit tutvustab.
Marek Müller ja Marie Reimann tantsivad hoogsalt «Tuljakut», mis on üks tantsudest, millega rahvatantsurühm Järvake EXPOl Eestit tutvustab. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Järvamaa noorte rahvatantsurühm Järvake sõidab neljapäeval kümnes päevaks Hiina EXPO maailmanäitusele esindama Eestit.

Algselt üleilmseks noorte tantsufestivaliks moodustatud rühm Järvake viibib Shangais 2.–10. juulini ja esineb pooletunnise kavaga viiel õhtul. «Kava on läbilõige Eesti tantsupidude ajaloost,» lausus Lili Välimäe, üks kahest Järvakese juhendajatest.


Välimäe sõnas, et EXPOle minek saab võimalikuks Eesti Europeade komitee kaudu. «Eelmise aasta maakonna tantsupeol tegi komitee esindaja Peeter Sepp mulle ettepaneku panna kokku noorterühm, kellega minna tutvustama meie tantsupidude kultuuri,» lausus ta.

Välimäe lausus, et esinemiskavasse osutusid valituks 13 tantsu, mis sobivad noortele ja iseloomustavad meie tantsupidude ajalugu. «Peale «Tuljaku» ja ühe meesterühmade tantsu on kõik pärit noorterühmade repertuaarist,» lisas ta.

TEAVE

Järvakesse kuulub 22 Järvamaa noort vanuses 17–19 aastat.
Rühm sõidab välja 1. juulil ning viibivad Hiinas 2.–10. juulini.
Järvake esineb EXPO laval pooletunnisega kavaga viis korda. Kava koosneb 13tantsulisest popurriist.
Järvakese juhendajad on Lili Välimäe ja Ülle Müller.
Hiina-sõidu eelarve on 345 000 krooni.

EXPO on rahvusvaheline näitus, kus riigid ja organisatsioonid tutvustavad end oma paviljonide kaudu. Tänavu on EXPO teemaks valitud «Parem linn, parem elu».
EXPO maailmanäitus kestab 1. maist 31. oktoobrini Hiinas Shangais. EXPO on olümpiamängude ja jalgpalli maailmameistrivõistluste järel suuruselt kolmas üritus maailmas.
EXPOs osaleb 192 riiki ja 50 rahvusvahelist organisatsiooni.
Eesti rahvarõivavärvilist paviljoni täidavad hiiglaslikud hoiupõrsad, mille sisse saavad külastajad panna silte mõtetega, kuidas muuta maailma linnu paremaks.
Eesti EXPO-eelarve on 60 miljonit krooni.
Maailmanäituse kogumaksumus on umbes 55 miljardit dollarit (umbes 698,5 miljardit krooni), külastajaid oodatakse ligi 100 miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles