Paide linnas ringleb oma raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide kogukondlikku maksevahendit tutvustav teabepäev
Paide kogukondlikku maksevahendit tutvustav teabepäev Foto: Andrus Eesmaa

Eile Paide kogukonnakeskuses olnud teabepäeval «Raha, paralleelraha ja P.A.I» tutvustas ühenduse Weissenstein juhatuse esimees ja ühisuse P.A.I-de Pank liige  Rainer Eidemiller Paide kogukondliku maksevahendi P.A.I käekäiku.

Eidemiller ütles, et 1. mai talgutest alates on vabatahtliku töö tegijatele välja jagatud 66 P.A.I-d, kokku on neid trükitud 800. «P.A.I-d on toimima hakanud, sest need on ringlusesse läinud,» sõnas ta.


Eidemilleri meelest on Paide liiga väike kogukond, seepärast on kavas laiendada P.A.I-d üle Järvamaa. «Kasutajaid peaks siduma mõtteviis, mitte piirkond,» põhjendas ta.


P.A.I on kinke- või sooduskaart, mida jagatakse ühiskondliku töö eest. Üks P.A.I võrdub ühe vabatahtliku töötunniga, rahas on see umbes 50 krooni. Praegu P.A.I-sid kroonideks vahetada ei saa.
P.A.I-sid võib kasutada nii üksteisele osutatud teenuste või toodete eest tänamiseks kui ka mõne kaupleja juures soodustuse saamiseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles