Tammsaare muuseumis tuleb talutoodete laat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel korraldab 3. juulil talutoodete laada. Muuseumi programmijuht Birgit Itse ütles, et laadale oma toodangut müüma oodatud talud ja väikeettevõtjad, kel on pakkuda ehedat eestimaist kraami alates piima- ja lihatoodetest kuni sepiste ja kootud sukkadeni välja.


Itse sõnas, et laadale end kirja pannuid on juba omajagu, kauplema on lubanud tulla nii toidukraami, puitkäsitöö ja -mööbli, linaste rõivaste kui ka mee ja ravimtaimede müüjad.

Laadal valmib ka Pearu ja Andrese puukuju, need saeb palgist välja Jäneda meistrimees Raivo Perandi. Laadal on kultuuriprogramm rahvalike laulude, tantsude ja mängudega.

«Vajadus vaid eestimaist toodangut pakkuva laada järele selgus juba eelmisel aastal, kui muuseumis olnud Petseri laat sooja vastuvõtu leidis,» ütles Itse.

Samal päeval on Seidla mõisa pargis Kila-Kola laat. «Reklaamime üritusi koos, kes tuleb, võiks mõlemal laadal ära käia,» lisas Itse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles