Peol viibinud neiu: Juht ja kõrvalistuja olid seltskonnast kõige rohkem joonud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Peol viibinud Veronika sõnul alustati Georgi 18. sünnipäeva tähistamist kella viiest õhtul. Umbes kell 23 istusid Georg, Indre, Hanno ja Aivo viimase autosse muusikat kuulama.


Poisid olid Georgi koolikaaslased Väike-Maarja õppekeskusest, ülejäänud seltskonnale olid nad võõrad. Juht Aivo, kes omas autosistujatest ainsana ka juhilube, ja tema kõrval istunud Georg olid Veronika hinnangul ka kõige rohkem alkoholi tarbinud.
«Nad sõitsid ilmselt telemasti poole, siis kuulsime me äkitselt pauku,» meenutas Veronika. Tema sõnul kiirustas peoseltskond kohe sündmuskohale. Seal oli juba Georgi onu, kes üritas Georgi elustada, kuid tulemusteta.
Päästjad lõikasid roolis olnud Aivot autost välja poolteist tundi. Noormees oli murdnud mõlemad jalaluud, samuti sai ta sisemisi vigastusi.
Aivo sõprade sõnul pidavat poiss juba lubade kättesaamisest alates olema kihutamislembene.
Veronika tunneb Georgi juba lasteaiast saadik, samuti õppisid nad koos Koeru keskkoolis. Poissi kirjeldas ta kui head sõpra, kes kunagi kaaslasi hätta ei jätnud. «Ta oli mulle venna eest,» tunnistas Veronika.
Georg pääses eelmisel aastal õnnekombel sarnasest autoõnnetusest. Noormees keeldus istumast autosse, mis hiljem korduvalt üle katuse rullus ning seejärel põlema süttis. Õnnetuses hukkusid neli inimest, kelle hulgas oli ka oma 18. sünnipäeva tähistanud tüdruk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles