Paide noored teevad riigi parimat koolilehte

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Littera
Littera Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide gümnaasiumi ajaleht Littera tõi Eesti koolimeedia konkursilt koju esikoha ja tegi seega silmad ette kümnetele teistele koolilehtedele. Lisaks pälvis Littera kaks eripreemiat.

Littera toimetuse juhendaja emakeeleõpetaja Ülle Rohtma lausus, et esikoht tuli täieliku üllatusena, kuigi häid kohti ja eripreemiaid on Eesti noorte meediaklubi konkursil ennegi antud, nimelt oli leht eelmisel aastal teisel kohal. Tänavu osales võistlusel 43 koolilehte.

Rohtma lisas, et tema on viimasel kolmel aastal olnud koolilehe sisuga rahul. «Koolilehte on teinud inimesed, kes on tahtnud seda teha,» lisas ta.
Samuti on toimetuse liikmed üksteise suhtes nõudlikud, mis võibki Rohtma hinnangul olla üks põhjus, miks ajaleht on nii hea. «Kui kaaslane nõuab, on see ikka veidi teine asi, kui õpetaja nõuab,» märkis ta.

TEAVE
Järvalased koolimeedia konkursil:
Parim koolileht – Paide gümnaasiumi Littera
Ära märgiti – Paide ühisgümnaasiumi ajaleht OliOn.
Parim koolilehe arvamuslugu – Paide gümnaasiumi koolilehe Littera arvamuslugu «15 lisa-aastat ajalukku ehk kiiremini, kõrgemale, kaugemale!» (Kristjan Pihl).
Parim õpetaja eriteema – Paide gümnaasiumi koolilehe Littera portreelugu «Parim noor õpetaja astub alati heatujuliselt kooliuksest sisse» (Inkeri Parman).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles