Paides võeti kasutusele oma raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

1. mail lõppesid «Teeme ära!» talgud Paide kogukonnakeskuses talguliste tänamisega neile vabatahtliku töö eest Paide kogukondliku «raha» ehk P. A. I. väljaandmisega.

Üks P. A. I. võrdub ühe vabatahtliku töötunniga. Talgulisi oli 15 ringis, seega teenisid kõik viietunnise tööpäevaga viis P. A. I-d.

Päev enne talguid allkirjastas seitse järvamaalast seltsingulepingu, millega nad moodustasid kogukondliku maksevahendi arendamise ühisuse P. A. I-de Pank.
Seltsingu liige Rainer Eidemiller selgitas, et kogukondlik maksevahend on sisult kinkekaart või voucher, mille väljaandmise ettevalmistused on kestnud umbes kaks kuud.

P. A. I. tähed on üheses, viieses ja kümneses vääringus ning need on trükitud Kuma trükikojas taaskasutuspaberile 800 ühikut. «Kindlat kurssi pole me veel kehtestanud,» selgitas Eidemiller. «See pole mõeldud mängurahana, olemas on ressursid, mida vabatahtliku töö vastu vahetada, näiteks koolitused või taaskasutuses ehitusmaterjalid.»

Eidemiller lisas, et teine mõte on vabatahtlikkust turgutada, sest vahel jääb «aitähist» väheks. «See on raha, mis võiks kogukonda liita,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles