Pulmameeleolus metsis üllatas talgulisi

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Avo Aulis

Kui ligi poolsada inimest saabus Järva-Jaani muuseumikeskuse talgutelt vanatehnika varjupaika päeva lõpetama, ootas neid seal ees üllatas.

Muuseumikeskuse heakorratalgute juht Tuve Kärner sõnas, et nad märkasid kohe, et ühe bussi ees kössitab maas suur lind, kes oli väga kaunite värvidega. «Kõik hakkasid kohe oletama, mis lind see võib olla, imearvamusi tuli,» sõnas ta.

Siis helistasid nad Järva-Jaanis elavale ornitoloogile Raul Eenpuule, kes pakkus kirjelduse järgi, et see võiks olla metsis.
Kärner sõnas, et lind agressiivne polnud ja tõusis isegi lendu. «Lendas saunaauto katusele, seal on meil metallist kukk tehtud, ehk tahtis kukepoksi teha,» ütles ta naerdes.
Inimesi lind ei peljanud ja üks Tallinna talguline olevat metsise lausa sülle võtnud.

Et õhtul oli tulemas suurem simman ja kogunemas hulk rahvast, arvas Kärner, et mõistlikum oleks lind metsa viia. Lind hakkas kotis siplema ja ta lasti lahti varjupaiga taga suurte puude juures. «Tunni aja pärast oli ta autode vahel tagasi,» sõnas Kärner.
Hiljem oli lind siiski oma teed lennanud.
Raul Eenpuu lausus, et ta konsulteeris ka teiste ornitoloogidega ja tundub, et tegemist oli emase metsisega. «Ju ta on peast sassis, ei ole mänguplatsi leidnud, tal ju pesitsusaeg ja hormoonid möllavad,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles