Kilplased saavad sügiseks oma koja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Gromell töömehed ja juhataja Jarkko Arhilahti (vasakul) jõuavad Müüsleri Vabadussõja teemapargi käsitöökoja ehitamise kõrvalt anda uue sisu ja väljanägemise ka kilplaste kojale.
Osaühingu Gromell töömehed ja juhataja Jarkko Arhilahti (vasakul) jõuavad Müüsleri Vabadussõja teemapargi käsitöökoja ehitamise kõrvalt anda uue sisu ja väljanägemise ka kilplaste kojale. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sügiseks saab Kilplala teemapargis vanast küünist kilplaste koda, mis hakkab pakkuma koolitusi ja meelelahutust. Nende kahe tegevuse vahepeal võib mõistuse seinal olevasse varna riputada.

Kilplala teemapargi maa-alal seisnud ja seni peamiselt asjade hoidmiseks kasutatud akendeta küünist kujuneb suve jooksul kahekorruseline soe ja valge kilplaste koda, mida on võimalik kasutada aasta ringi.
Küün saab soojustuse, ette uued uksed ja aknad, peale uue katuse, kütma hakkab hoonet maa soojus.

Kilplala perenaise Helena Siiroja ütlust mööda on projekti kogumaksumus üle kolme miljoni krooni. Projekti toetuseks on oma jaa-sõna andnud Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni amet (PRIA). «Lisaks kahemiljonilisele toetusele pean üle miljoni krooni ise leidma, selleks võtan laenu,» täpsustas Siiroja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles