«Aktuaalse kaamera» ajakirjanik müüb usaldust

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrespondendi amet hoiab Olev Kengi heas vormis, sest 20 kilogrammi tehnikat kaasas vedada pole naljaasi.
Korrespondendi amet hoiab Olev Kengi heas vormis, sest 20 kilogrammi tehnikat kaasas vedada pole naljaasi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Ajakirjanik Olev Kenk peab Eesti Rahvusringhäälingus töötamist oma unistuste ametiks, sest kõmu ja internetiklikkide asemel pakub tema usaldusväärseid uudiseid.

Sinu kohta võib öelda mees nagu orkester. Lisaks raadio- ja telereporteri tavatööle oled sa ka operaator ja pead hiljem uudised kokku monteerima. On vist päris raske teha nelja või viie inimese tööd korraga?
Peale minu töötavad samamoodi kolleegid Margus Muld ja Ragnar Kond. Raske pole õige sõna. Sageli on töö väga pingeline, sest uudist tuleb teha nii raadiole kui telele ja mõlemaga on kiire.
Raadiouudised on eetris igal täistunnil ja võimalus on minna ka otse-eetrisse. Sageli valitseb siin väikeses stuudios paras paanika, kuid õigeks ajaks on alati kõik valmis.
Samas on päevi, kui ma ei valmista ühtegi uudist. Siis kogun infot ja korrastan arhiivi. Puht füüsilises mõttes on töö tegelikult raske, sest kaamera koos statiivi ja sülearvutiga kaalub ligi 20 kilogrammi. Hapral naisterahval käiks see kindlasti üle jõu.
Ütlen ausalt, et tulen praegu igal hommikul tööle rõõmuga. Olen pärast aastaid ekslemisi jõudnud täpselt sinna, kuhu olen tahtnud.


Suures toimetuses saavad ajakirjanikud keskenduda kindlale valdkonnale, aga sina pead tegema lugusid kultuurist krimiuudisteni. Mis valdkonnas end ebakindlalt tunned?

Ma pole juba loomu poolest krimireporter, mulle ei meeldi sõita avariipaika ja näha, kuidas inimesed on hädas. «Aktuaalne kaamera» ei sõida kohale iga väikese avarii pärast, samuti ei näita me laipu ega inimeste kannatusi.


Kuivõrd inimesed
kardavad kaamerat?

Järvamaal on ametnikke ja omavalitsusjuhte, kes lihtsalt kangestuvad kaamera ees. On juhtunud nii, et olen pidanud kaamera 12 korda tööle panema, et saada kätte kolm lauset. Paljud räägivad ka lihtsalt viis minutit täiesti tühja juttu.

OLEV KENK
Sündinud 21. mai 1963. aastal Palamusel.
Õppinud Paide 3. keskkoolis ja Tallinna 2. tehnikakoolis fotograafiat.
Aastast 2006 Eesti Rahvusringhäälingu Kesk-Eesti korrespondent.
2006 ehitustööline Norras ja Eestis.
2003–2005 OÜ Türi Rahvaleht, juhatuse liige; ajalehe Türi Rahvaleht peatoimetaja.
2002–2003 ajalehe Tribüün peatoimetaja
1994–2002 Kuma Raadio peatoimetaja
1997–2002 kaastöö Eesti Raadiole ja uudisteagentuurile BNS.
1996 Järvamaa ajalehe Peegel peatoimetaja.
1991–2000 Nädalalehe Türi Rahvaleht asutaja ja peatoimetaja.
1996–1998 ETV saate «Maahommik» kaasautor.
1989–1994 Türi EPT infolehe toimetaja.
1984–1989 maakonnalehe Võitlev Sõna/Järva Teataja ajakirjanik ja osakonnajuhataja.
Abielus, peres kaks tütart. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles