Näitetruppide tase üllatas

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Eesti Teatritrupi etendus «28 000 aakrit» sai näitemängupäeval premeeritud kui parim lavastus. Ka lavastaja ja meesnäitleja preemiad tulid samasse truppi.
Kesk-Eesti Teatritrupi etendus «28 000 aakrit» sai näitemängupäeval premeeritud kui parim lavastus. Ka lavastaja ja meesnäitleja preemiad tulid samasse truppi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna oli Paide kultuurikeskus hommikust õhtuni teatrit täis, toimus kümnes Järvamaa näitemängupäev. Kaheksa truppi esinesed vaheldumisi suurel ja väikesel laval.


Saalis istus lisaks publikule ka žürii, kelle tööd juhtis Eesti näitejuhtide teatritrupi juhatuse esimees ja Eesti harrastusteatrite liidu juhatuse liige Viivi Metslaid.


Metslaid ütles, et teda truppide tase üllatas. «Üllatas teksti edasiandmine ja karakteri loomine - lavastajad on head tööd teinud,» lausus ta. «Meesnäitlejate ja ka heade meesnäitlejate ansambel oli suur.» (JT)

TEAVE

Preemiad anti välja kaheksas kategoorias:

Parim lavastus - T.Williams/M.Mankin «28 000 aakrit» Kesk-Eesti Teatritrupp (KETT).
Peaaegu parim - Aravete näitering Heljo Männi «Oled sa kuuldel» (lavastaja Viiu Paljak) ja Sääsküla külateater Arlet Palmiste dokumentaalne jant «Jäneda poiste pajatused».(lavastaja Arlet Palmiste).
Ühtlane ansambel - Ambla näitering J.Tuulik «Pulmad Abruka moodi».
Parim lavastaja - Margus Mankin (T.Williams/M.Mankin «28 000 aakrit» (KETT).
Parim meesnäitleja - Tiit Tammleht Bricki osa eest T.Williamsi/M.Mankini «28 000 aakrit» (KETT).
Parim naisnäitleja - Külliki Aasa Aneti osa eest Jaan Tätte «Palju õnne argipäevaks» (Paide Huviteater).
Parim noormees - Rene Tammleht «4,8 viisi ravimaks muljutud südant» (Alburahva Teatri noortetrupp).
Parim neiu - Kerstin Saame tütre rolli eest Heljo Männi «Oled sa kuuldel» (Aravete näitering).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles