Rekordlumi purustas Türil eramu katuse

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rekordlumi toob majaomanikele vaid muret. Türilane Mae Rannastik jäi katuse puhtaks rookimisega hiljaks ning lumi sai teisipäeva õhtul sellest jagu. Enne kevadet ta midagi katusega ette võtta ei plaani, sest suured hanged takistavad ehitustöid.
Rekordlumi toob majaomanikele vaid muret. Türilane Mae Rannastik jäi katuse puhtaks rookimisega hiljaks ning lumi sai teisipäeva õhtul sellest jagu. Enne kevadet ta midagi katusega ette võtta ei plaani, sest suured hanged takistavad ehitustöid. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sel nädalal sai Türi üle 28 aasta kirja uue veebruari lumerekordi. Majaomanikele toob see muret, sest hooned ägavad lumekoorma all ja kokku kukkus ühe eramu katus.

Teisipäeva õhtul poole üheteist paiku kuulis Türil Tallinna tänavas elav pensionär Mae Rannastik mürinat. «Mõtlesin, et poisikesed teevad väljas midagi, kolin ja ragin hakkas,» selgitas ta. Ta läks õue vaatama ja kuuri kohalt oli katus sisse vajunud. eluruumide kohalt oli katus veel püsti.

Rannastik märkis, et ega enne varisemist katus naginaga või kuidagi muul moel märku andnud, et lumekoorem võiks olla üle jõu käiv.

Enne kevadet Rannastik midagi ette võtta ei saa. «Eks pea ootama, millal lumi ära sulab,» ütles ta.

Kolmapäeval ja neljapäeval mõõdeti Türil lume sügavuseks 61 ja eile 60 sentimeetrit.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmavaatluste osakonna juhataja Miina Krabbi lausus, et sel nädalal sai Türi uue veebruari lumerekordi. Eelmine, 56 sentimeetrit, pärineb 1982. aastal.
Täpselt sama paks oli lumi ka 1953. aastal. Aegade rekord mõõdeti Türil 5. märtsil 1956, mil lund oli 66 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles