Sihtkapital ootab stipendiumitaotlusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eelmisel aastal sihtasutuse Järvamaa Kogukonnafond allfondina asutatud Järvamaa Pärandi Sihtkapital alustas esimeste stipendiumitaotluste vastuvõttu.

Eelmisel aastal kogus fond annetustega 16 300 krooni, sellest pool jääb põhikapitaliks ja teine pool ehk 8150 krooni läheb stipendiumideks.
Järvamaa Kogukonnafondi nõukogu esimees Valev Väljaots ütles, et sihtkapital annab välja vähemalt kaks stipendiumi, see seab taotluse ülempiiriks 4075 krooni, alampiir on 1000 krooni.
Väljaots ütles, et taotlustele pole kitsaid piire seatud, tähtis on, et raha läheks meie kultuuripärandi edasikandmisse. «Tahame toetada nii pärandit kandva materjali, nagu dokumendid, fotod, esemed, uurimise, säilitamise ja tutvustusega seotud tegevust, vaimse pärandi, nagu rahvalaul ja - tants, pillimäng, traditsiooniliste ürituste kestmine, edasikandmist, aga ka materiaalse pärandi, nagu ajaloolised hooned, taluarhitektuur, mõisad, kirikud, pärandkultuuriobjektid, säilitamist ja tutvustamist,» selgitas ta.
Stipendiumitaotlusi on aega esitada kuni 21.märtsini.
Väljaots lisas, et sihtkapitali üks olulisi eesmärke on ka väärtustada elukeskkonda. «Näiteks Paide vanalinnas tuleks enne tegutsemist mitu korda mõelda, kas lammutada või korrastada, meie mõte on toetada ka selliste pärandit kandvate objektide korrastamist,» täpsustas ta.
Järvamaa Pärandi Sihtkapitalile saab teha annetuse Järvamaa Kogukonnafondi arveldusarvele 221047634001. Et annetused kuuluvad maksusoodustuste all, palub Väljaots annetajal selgitusse märkida ka nime ja isikukoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles