Kaks kirikut sai raha ennistust jätkata

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Peetri Püha Peetruse kirikut toetab pühakodade riiklik programm tänavu 298 560 krooniga, et jätkutööna uuendada  pikihoone ja eeskoja katust.
Järva-Peetri Püha Peetruse kirikut toetab pühakodade riiklik programm tänavu 298 560 krooniga, et jätkutööna uuendada pikihoone ja eeskoja katust. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Riikliku programmi «Pühakodade säilitamine ja areng» juhtnõukogu on võtnud vastu 2010. aasta eelarve kogusummas 9 543 847 krooni.

Üheksa toetatava Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku seas kogusummaga
4 828 713 krooni on ka kaks Järvamaalt.
Paide Püha Risti kirik sai 300 000 krooni torni ennistuse jätkuks ning Järva-Peetri Püha Peetruse kirik 298 560 krooni pikihoone ja eeskoja katuse avarii-remonditöödeks.

Paide kiriku investeeringute juht Andres Jalak ütles, et see raha kulub tornikiivri konstruktsioonitööde lõpetusele.
Edasiste tööde kohta lasus Jalak, et vertikaalplaneeringu projekt on olemas ja võib töid alustada, aga sise- ja välisviimistluse tarvis tuleb projekt alles tellida. «Tööde tegemine sõltub edasistest rahastustest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles