Sumopoiss tuli Itaaliast kullaga

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabala põhikooli neljanda klassi õpilane Maarjus Veitmaa võitis kuus sumomatši ja pälvis kuldmedali. Võitluslikkuse eest teenis ta eripreemia ja auhinnaks dressid, mis tal pildil seljas on.
Kabala põhikooli neljanda klassi õpilane Maarjus Veitmaa võitis kuus sumomatši ja pälvis kuldmedali. Võitluslikkuse eest teenis ta eripreemia ja auhinnaks dressid, mis tal pildil seljas on. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Üleeile jõudis Itaaliast rahvusvaheliselt sumoturniirilt koju Kabala põhikooli neljanda klassi õpilane Maarjus Veitmaa, kes alistas kõik vastased ja pälvis kuldmedali. Lisaks sai ta eripreemia võitlusliku esinemise eest.

«Kas sa istud?» küsis K&F sumokooli treener ja üks omanikke Kairi Kuur Maarjus Veitmaa (11) emalt Valentinalt, kui helistas talle nädalavahetusel Itaaliast rahvusvaheliselt sumoturniirilt.
Seejärel teatas ta rõõmusõnumi: Maarjus võitis oma esimese kuldmedali! Hõbe- ja pronksmedaleid oli juba kodus ootamas seitse. «Isa hakkas nutma, väiksed lapsed hüppasid ja minul hakkasid käed ja jalad värisema,» meenutas Valentina Veitmaa.

Ligi aasta sumomaadlusega tegelenud Maarjus pistis võistlusel rinda 11–14aastaste poistega, kes kaaluvad üle 60 kilogrammi.
Treener Kairi Kuur lausus, et oma vanuserühmas oli Maarjus kõige noorem.

Kuur märkis, et suuruse poolest paistsid finalistid olevat enam-vähem võrdsed, kuid eestlasel oli rohkem jõudu.


Maarjus lausus, et Itaalias võidetud medal on kõigist senistest tähtsaim. «See on ikkagi esimene koht!» sõnas ta.
Maarjus märkis, et enamik vastaseid olid temast nõrgemad, vaid teiseks tulnud poiss olnud natuke võimsam, kuid temast oli ta tehnikaga üle. Välismaal võistlemine Maarjusele Eesti turniiridel osalemisest kuidagi erinev polnud. «Matt oli veidi libedam, aga muidu oli kõik peaaegu sama,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles