Seinapraod sundisid lasteaeda sulgema

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru vallavanem Aldo Tamm näitab ühte seinas olevat pragu, mida veel eelmisel aastal ei olnud. Ehitusspetsialistide ütlust mööda võib sellises olukorras sein püsida veel 30 aastat või kolm tundi.
Koeru vallavanem Aldo Tamm näitab ühte seinas olevat pragu, mida veel eelmisel aastal ei olnud. Ehitusspetsialistide ütlust mööda võib sellises olukorras sein püsida veel 30 aastat või kolm tundi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eelmisel nädalal otsustas Koeru vallavalitsus sulgeda ajutiselt Vao lasteaia, sest ehitusspetsialistide meelest on magamisruumi sein suurte pragude tõttu varisemisohtlik.

Eelmise nädala lõpuni magas 16 Vao lasteaia mudilast ruumis, mille seinas jooksevad praod ja laepaneelid on kohalt nihkunud. Õues on näha, et seinast on mõni kivi välja vajunud.

Koeru vallavanem Aldo Tamm käis eelmine nädal koos ehitusspetsialistide ja hoolekogu liikmetega majaga tutvumas. «Ehitusspetsialist ütles, et betooni puhul ei tea kunagi, kas ta püsib sellises avariiolukorras 30 aastat või kolm tundi,» ütles ta.

Seepärast otsustas vallavalitsus esmaspäevast ajutiselt sulgeda Koeru lasteaia Vao filiaali ja suunas lapsed Koeru lasteaeda.

Aldo Tamm tunnistas, et Vao lasteaia hoone halb seis pole üllatus. Ka ligi kaks aastat tagasi Järva maavalitsuse õiendis Vao ja Koeru lasteaias tehtud riikliku järelevalve kohta on kirjas, et Vao maja katus laseb läbi, osaliselt kütmata hoones on niiskust, põrandad on külmad, vundament vajub. Viimastel aastatel pole majja ka investeeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles