Lumelaudurid trikitasid talvehooaja avatuks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile õhtul avati Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses lumelaudurite demoesinemise ja segakoor «Suisapäisa» laulu saatel talvehooaeg.


Üks lumelaual trikke näidanuist oli Eesti Suusaliidu lumelaua ala juhataja Karel Kangro. «Valgehobusemäel on lumelauduritele ligi 200 meetrit langust, mida proovime jagada trikkide jaoks vajaliku lumelauapargi ja tavakasutajatele mõeldud raja vahel,» avalikustas ta tulevikuplaane. «Katame ka nõlva lumega edasi ja pühapäeval on siin loodetavasti juba väikene hüpe valmis.»

Valgehobusemäe suusa-ja puhkekeskuse projektijuht, Albu vallavanem Kalju Kertsmik ütles, et hetkel on kõik jõud suunatud kunstlume tootmisele ja murdmaasuusatamise raja ettevalmistamisele. «Juba on saab tulla suusatama kilomeetrisele ringile,» lisas ta. «Järgmise nädala neljapäevaks loodame valmis saada 2,5 kilomeetrise raja.»
Kertsmik märkis, et eesootavate pühade ajal töötab keskus kõigil päevadel ja lisaks suure ringi lumega katmisele võetakse järgmisel nädalal ette ka lumerõngaraja katmine. «Külastajatel on seega nädala pärast võimalik suusataja murdmaarajal, sõita lumelaua või -rõngaga,» ütles ta. «Veel saab keskuse lähistel asuval veekogul uisurõõme nautida.» (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles