EMT kliendid toetavad Järvamaa kultuuripärandit

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Vallimägi
Paide Vallimägi Foto: Alo Aasma

1.- 27. detsembrini kutsub EMT toetama häid Eesti algatusi, mis said hoo sisse «Minu Eesti» mõttetalgutel.


Annetajad saavad valida 11 ettevõtmise vahel, millest üks on Järvamaa Pärandi Sihtkapital.

Toetuseks tuleb saata SMS-sõnum projekti märksõna ning oma ees- ja perenimega numbrile 12456.
Kõigi heategijate vahel loosib EMT välja hulk auhindu.
EMT kodulehel on kirjas, et Järvamaa Pärandi Sihtkapital toetusel innustame neid, kellel on soov midagi ära teha meie ajaloo- ja kultuuripärandi uurimisel, hoidmisel ja edasikandmisel. Oma küla, kihelkonna ajaloo ja kultuuripärandi väärtustamisega anname eeskuju järeltulevatele põlvedele.

Täitmist ootab mitu väärt projekti, nagu Jürimardi talumuuseumi rukkilõikuse talletamine videona, mida kasutada üldhariva filmina vanade talutöövõtete näitamisel.

Samuti Kareda kandi rahvapärimuse digitaalne arhiveerimine, Järvamaa pärandkultuuriobjektide korrastus ja viidastamine, populaarteadusliku Rootsi-aegset Paidet kirjeldava «Negelini kroonika» II osa väljaandmine, Paide kindluse edelabastioni korrastus ja kantsikorvide taastamine koos ühe nn näidissuurtükiga, A. W. Hupeli mälestuse jäädvustamine mälestustahvli paigaldamisega endisele koolihoonele Paides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles